G&C Glass och Choklad AB

Vi erbjuder äkta italiensk gelato och utsökt chokladdryck av de absolut finaste råvarorna.

Besök oss och låt ditt smaksinne uppleva något utöver det vanliga. Benvenuti!

070-847 86 70 info@glassochchoklad.se Tunnlandet 11, 168 36 Bromma

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Title Image

Vår gelato

Vår specialité är äkta italiensk gelato gjord enligt traditionella tillverkningsmetoder. Vi använder oss enbart av högkvalitativa råvaror, framförallt för den goda smakens skull!

Vad är egentligen skillnaden mot gräddglass?

I fråga om glass är det enbart italiensk gelato som vi tillverkar och erbjuder. Till skillnad från gräddglass har gelato främst mjölk istället för grädde som huvudfettkälla. Detta innebär att gelato har ett lägre fettinnehåll och samtidigt en typiskt mjukare konsistens som gynnar smakupplevelsen.

Nyckeln till en perfekt gelato

Glassmästarens roll är bland det viktigaste för att åstadkomma en perfekt gelato. Den goda, smakrika, italienska gelaton kännetecknas av att det alltid finns en perfekt avvägning mellan grundämnena fetter, kolhydrater och proteiner inom receptet. Det kan sägas att det inte finns några fasta recept, utan att det är upp till glassmästarens förmåga att justera mängden ingredienser så att avvägningen alltid är optimal i förhållande till mjölkens feta innehåll. Det är precis det vår glassmästare gör varje dag för att skapa gelato enligt den äkta italienska traditionen.

Förstklassiga råvaror från Italien

Naturligtvis kan det inte vara italiensk gelato utan italienska råvaror. Alla ingredienser vi använder i vår verksamhet – förutom mjölk, grädde och vatten – kommer direkt från Italien. Exempelvis hasselnötter från det kulliga området Langhe i Piemonte, lakrits från Kalabrien, myntaextrakt från den lilla byn Pancalieri i Piemonte, pistage från Bronte i Sicilien och mandel från Avola, Sicilien.

Innovativa intelligenta glassdiskar

Till skillnad från många andra glassbarer har vi valt att använda innovativa ``intelligenta`` glassdiskar för att förvara vår gelato på bästa sätt. Diskarna både förvandlar smeten till gelato och bevarar den genom att tidvis hålla den i rörelse. På det viset kommer gelaton alltid ut ur diskarna nylagad och färsk. Om någon av våra gäster frågar när den valda gelatosmaken framställts, kan vi med fog svara ``just nu``!

Glassmästare Uljana

Uljana Kumaraku är personen bakom all glasstillverkning hos G&C. Hon växte upp i Berat i Albanien men flyttade till Italien 2000.

Glassmästare Uljana

Uljana är i grunden miljöingenjör. Efter det att hon tog sin examen i Tirana kom hon till Italien för att specialisera sig vid universitetet ”Politecnico” i Milano. Efter det arbetade hon en tid i Italien inom området förnybar energi. Men hennes stora intresse och passion för god mat, och framför allt, italiensk glass fick henne till sist att växla karriär.

”Gelato gastronomico”, eller ”salt gelato” av exempelvis lax, räkor, grönsaker och ost utgör yrkesmässigt en av Uljanas främsta intressen. Begreppet är ännu inte så vanligt i Sverige men hon hoppas att det kan bli en viktig del av G&C:s utbud i framtiden.