G&C Glass och Choklad AB

Vi erbjuder äkta italiensk gelato och utsökt chokladdryck av de absolut finaste råvarorna.

Besök oss och låt ditt smaksinne uppleva något utöver det vanliga. Benvenuti!

070-847 86 70 info@glassochchoklad.se Tunnlandet 11, 168 36 Bromma

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Title Image

Vår choklad

Njut av vår värmande chokladdryck av äkta kakao, framställd enligt österrikisk tradition.

Varm choklad på österrikiskt vis

Vi serverar varm choklad enligt den österrikiska traditionen, som vi från nordöstra delen av Italien är vana vid. Denna del av vårt land tillhörde under lång tid i historien det österrikiska kejsardömet. Kvarvarande spår av den österrikiska kulturen är därför synliga än i dag, dels genom städernas vapensköldar och byggnader men också genom regionens kök.

Vår chokladdryck bereds enbart av mörk choklad från ren kakao och mjölk med olika smaksättningar som kanel eller vanilj. Chokladdrycken innehåller varken stärkelse eller potatismjöl, vilket gör den mer flytande än motsvarigheten som serveras i Italien, men naturligtvis är vår chokladdryck inte mindre smakrik för det.

Chokladens hälsofrämjande effekter

Varm choklad är inte bara en av de godaste dryckerna utan har också fantastiska egenskaper. Chokladdrycken passar perfekt att njuta av i gott sällskap samtidigt som den också kan bidra till att förbättra människans allmänna hälsa. Choklad består huvudsakligen av två beståndsdelar, kakaosmör och kakao. Kakaosmöret utgör den feta delen som tillför en fin och behaglig smakavrundning till chokladen. Kakaon, och andra sidan, är chokladens mest värdefulla ämne ur ett hälsoperspektiv.

Kakaon i sig är rik på kraftfulla antioxidanter som hjälper till att förhindra såväl åldersrelaterade sjukdomar som hjärtbesvär. En regelbunden förtäring av kakaobaserade drycker motverkar fria radikaler i kroppen. Kakaon innehåller även flavonoider, eller sekundära metaboliter som vanligtvis förekommer i växter och svampar. Deras positiva påverkan för att sänka blodtrycket är väl dokumenterad i den vetenskapliga litteraturen. Men det finns ännu mer att dra nytta av med flavonoider. De kan förbättra hjärnhälsan genom att öka blodflödet och syret till hjärnan, vilket också kan resultera i ett förbättrat minne.

En kopp varm choklad om dagen är ett naturligt botemedel som hjälper till att bekämpa stress, depression och förbättra humöret, på en och samma gång!

Varm choklad